Kuukauden esine

Lotta Svärd-vuoden esine

LOTTANEULA

Lotta Svärd järjestön symboli ja sen jäsenten yhteinen tunnus oli lottamerkki. Lotta Svärd keskusjohtokunta oli jo kesällä 1921 toiminut lottamerkin aikaansaamiseksi. Tuolloin taiteilija Akseli Gallen-Kallelaa pyydettiin suunnittelemaan merkki. Gallen-Kallelan merkkiä ei kuitenkaan otettu käyttöön. Keskusjohtokunnan kokouksessa 30.9.1921 ilmoitettiin Suojeluskunnan Ylipäällikön vahvistaneen Eric Vasströmin suunnitteleman lottamerkin.

Lottamerkkiä mukailevat lottaneulat tilattiin kultaseppä Oskar Lindroosilta Helsingistä. Lottaneula no 1 luovutettiin järjestön puheenjohtajalle Helmi Arneberg-Pentille. Neula kuului lottapukuun ja järjestö suositteli sen hankkimista. Lottaneulaa kannettiin lottapuvun kauluksessa ja siinä oli neulakiinnitys. Neulat valmistettiin hopeasta. Joulukuusta 1940 alkaen ne valmistettiin seosmetallista ja hopeoitiin. Lottaneulat oli numeroitu. Lottamuseon kokoelmissa olevien lottaneulojen suurin numero on 171 362.

Lohisoppaa lauantaina 17.4.2021 klo 10.00

Lohisoppaa lauantaina 17.4.2021 klo 10.00 alkaen, k-market Pirkan p-alueella. Myydään niin kauan kuin sitä soppatykissä riittää, myös omiin astioihin. Tarvikkeet lahjoittaa k-market Pirkka ja sopan tuotto menee lyhentämättömänä Laihian sotiemme veteraanit museolle.

Olemme mukana kesäduuni kampanjassa

Laihian sotiemme veteraanit museoyhdistys ry on mukana Laihian OP:n piikkiin tukemassa kesäduuni kampanjassa.
Laihian sotiemme veteraanit museo on alueensa erikoismuseo.
Toiminta painottuu sotiemme veteraanien sodanaikaiseen historiaan, varusteisiin ja tapahtumiin, sekä myöskin kotirintaman oloihin ja historiaan. Toiminnallamme säilytämme sekä välitämme sotien ajan historiatietoa sotien jälkeisille sukupolville.
Haemme museoomme 2 nuorta henkilöä kesäduuni kampanjan ehtojen
mukaisesti määräaikaisiksi kesätyöntekijöiksi ja olet iältäsi 15-17 vuotias.
Tehtävä kuvaus:
Tietotekninen materiaalin tallentaminen, esineiden huoltoa, apu esittelijänä
toimiminen, siistijä.
Eduksi katsotaan:
Historiasta kiinnostunut, luotettava, tietotekninen osaaminen
Työt alkavat sopimuksen mukaan kesäkuun- heinäkuun välisenä aikana.
Ota yhteyttä niin sovitaan tapaaminen museollemme.
Tiedustelut: puh. 045 6662533 Olavi Koskinen
Hakemukset voit lähettää sähköpostilla:
laihianveteraanienmuseo@gmail.com

Museo avoinna toistaiseksi

Museo avoinna toistaiseksi korona rajoitukset huomioiden.

Museon toiminta

Koronasta johtuen museo on toistaiseksi suljettu.